Home Uitgetest Uitgetest: goedkope hotelovernachting nabij Amsterdam

Uitgetest: goedkope hotelovernachting nabij Amsterdam

door 0huse
Citytrip in Amsterdam

Na een geslaagde tussenstop in Den Haag, reisde ik naar Amsterdam met de Flixbus waarvoor ik amper € 3,99 neertelde. De bus bracht me tot aan het station van Amsterdam Sloterdijk. Daar nam ik vervolgens de trein naar Hilversum. Ik kocht een een Amsterdam Region Travel Ticket voor € 36,50. Dit abonnement laat toe om gedurende 3 dagen onbeperkt gebruik te maken van alle openbare vervoer in een ruime regio rond het stadscentrum van Amsterdam.

Schitterende bed & breakfast voor een klein prijsje

Omdat ik de torenhoge prijzen van de hotels en hostels in het Amsterdamse stadscentrum wilde vermijden, koos ik voor Darley’s, een Bed & Breakfast in Hilversum. Deze logeerplek ligt op een kleine 25 minuten reizen van Amsterdam Centraal en op een boogscheut van Hilversum station (met meerdere treinverbindingen per uur). Ik had reeds een lijstje op zak met alle bezienswaardigheden en activiteiten in deze stad; dat kreeg ik namelijk toegestuurd van gastvrouw Marielise zodra mijn boeking geregeld was. Een erg leuke surpluss aan deze Bed & Breakfast is dat je zelf kan kiezen welk soort bedlinnen je wil en welke schilderijen je graag aan de muur wil zien!

Darley’s bed & breakfast Hilversum – slaapkamer
Darley’s bed & breakfast Hilversum – slaapkamer

Eenmaal gearriveerd werd ik hartelijk ontvangen door de goedlachse gastvrouw. Ik viel net niet om van verbazing toen ik mijn appartement kreeg toegewezen. Het waren uiterst nette, moderne én gezellige ruimtes. De keuken was voorzien van allerlei eten en drinken. Nespresso-koffie, paaseitjes, aardbeien, biertjes, frisdranken, een goed gevulde ijskast: hiervoor hoefde ik geen meerprijs te betalen! In de badkamer vond ik een heel assortiment aan producten van het luxemerk Rituals terug. In de slaapkamer waren er dan weer oordopjes voorzien. Op de koop toe stonden er ook 2 fietsen ter beschikking én kon ik bovendien gratis gebruik maken van een parking. Dit alles voor de buitengewoon zachte prijs van € 42,5 per persoon per nacht (op basis van 2 personen)!

 
Darley’s bed & breakfast Hilversum – uitgebreid ontbijt
Darley’s bed & breakfast Hilversum – uitgebreid ontbijt

Budgetvriendelijk Amsterdam verkennen

Eenmaal geïnstalleerd, besloot ik om het stadscentrum van Amsterdam te bezoeken. Door de korte treinreis van 20 minuten stond ik in een mum van tijd in het hartje van de Nederlandse hoofdstad.

Ondanks de stad nu niet meteen bekend staat om haar budgetvriendelijke prijzen, hoef je je portemonnee niet uit te buiten. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een free walking tour. Deze gratis stadswandelingen met gids vind je dezer dagen terug in veel grootsteden. Het is een prima manier om veel van een stad te zien op een korte tijd.

Cultuurfanaten kunnen dan weer hun gading vinden in Eye filmmuseum of in de schatkamer van het Stadsarchief van Amsterdam. Bij beide instituten kun je een deel van de collectie gratis bewonderen! Een alternatief voor de vaak dure boottochten, zijn de veerboten. Dit wordt officieel niet gezien als toeristische attractie maar als een vorm van (gratis) openbaar vervoer over het water. De veerboten vertrekken om de zes minuten vanaf de achterkant van het Centraal Station. Geniet van het prachtige panorama over het IJ, de voorbijgaande schepen en de Amsterdamse skyline!

Veerpont over het IJ in Amsterdam
Veerpont over het IJ in Amsterdam

Vergeet ook niet Hilversum van naderbij te verkennen. Deze gezellige stad is door haar vele geweldige restaurantjes en sfeervolle winkeltjes zeker het bezoeken waard.

 

 

Heb je ook zin gekregen om Amsterdam te verkennen? Bekijk 15 tips voor een goedkoop weekendje weg naar de Nederlandse hoofdstad.

Andere goedkope weekendjes weg