Home Uitgetest Uitgetest: Airbnb in Den Haag

Uitgetest: Airbnb in Den Haag

door 0huse

Met de Flixbus heb ik voor een tientje een ticket geboekt vanuit België naar Den Haag. Ik logeerde 1 nacht in de Airbnb van Danielle en Berry, twee buitengewoon gastvrije en goedlachse mensen.

 

Na de hartelijke ontvangst werd ik naar mijn kamer begeleid. Die was modern en met veel oog voor detail ingericht. Het bed was een boxspring en lag bijzonder comfortabel. Ook de badkamer kreeg onmiddellijk mijn goedkeuring want ook deze ruimte had een eigentijdse touch en was bovendien perfect schoongemaakt. De kamer beschikte ook over een waterkoker met daarbij een uitgebreid assortiment aan theebuiltjes en koffiepoeder. Deze Airbnb bevond zich op de kop toe vlakbij een bus- en tramhalte, wat natuurlijk goed meegenomen was. Voor een tweepersoonskamer betaal je slechts €30 per nacht!

 

Voor een dagticket, waarmee je een hele dag lang alle openbaar vervoer in de stad Den Haag kan gebruiken, betaal je slechts € 7,10 (en is te verkrijgen bij de chauffeur). Een echte aanrader, zeker als je veel plekken op een korte tijd wil bezoeken.

Een comfortabele & nette kamer in Den Haag via Airbnb

Een brede waaier aan winkels, uitnodigende cafés en restaurants en tal van niet te missen bezienswaardigheden: Den Haag heeft het allemaal! Je kan heerlijk verdwalen door de gezellige straten van de stad en af en toe stil te staan bij de vele typisch Hollandse huisjes. Pal in het stadscentrum, tussen de regering en het parlement, vind je Plein Den Haag. Deze plaats wordt omgeven door prachtige stadswoningen en tal van aantrekkelijke horecazaken. Ga er ’s avonds zeker iets drinken want dan wordt heel het plein met lampjes en vuurkorven verlicht!

Ook cultuurliefhebbers worden in een stad als Den Haag op hun wenken bediend. Het Mauritshuis huisvest bijvoorbeeld wereldberoemde schilderijen van ‘s werelds grootste kunstschilders zoals Rubens en Rembrandt. Het gemeentemuseum is ook een bezoekje waard. Naast de intrigerende moderne kunst, zal het pand alleen je hart veroveren. Het gebouw is namelijk volledig in Art Decostijl opgetrokken en dateert van 1935. Het werd zo ontworpen om je er al dwalend te laten verrassen.

 

Even ontspannen? De meer avontuurlijke types vinden hun ding dan weer bij Gamestate, vlakbij de Grote Markt. Voor een luttele € 5 kan je er volledig uitleven in een virtual reality-spel.

Bij goed weer kunnen strandfanaten vanuit Den Haag dan weer heel gemakkelijk afreizen naar Scheveningen, een charmante kuststad. Met de tram kost je dat hooguit een kwartier. Ik verliet verliet Den Haag met een positief gevoel en kom zeker terug! 

Andere goedkope weekendjes weg